SKŁADNIKI:
Ciasto:
50dag mąki, 1/2 szklanki cukru pudru, 15dag miodu, 1/2 kostki KASI, 2 jajka, 1 opakowanie cukru waniliowego KASIA, 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Krem śmietankowy:
1/2l śmietany (36%), 3 łyżeczki żelatyny
Polewa:
1 puszka słodzonego mleka skondensowanego
Do dekoracji:
10dag posiekanych orzechów włoskich
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na dwie równe części.
- Dwie, identyczne, prostokątne formy posmarować KASIĄ i wyłożyć papierem do pieczenia.
- Ciasto przenieść do form i piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200.
- Mleko w puszce wstawić do garnka z wodą i gotować 3 godziny.
- Śmietanę ubić na puszystą masę. Następnie dodać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę.
- Kremem śmietankowym przełożyć dwa upieczone i ostudzone placki.
- Na wierzchu ciasta rozsmarować ugotowane mleko (toffi). Posypać posiekanymi orzechami.
Źródło: https://babeczka.zuzka.pl/ , www.mojewypieki.com